Søg
Close this search box.

Dato

31. januar 2022

Den forandring jeg ønsker at skabe i Verden – Essay fra Sofie

Den forandring jeg ønsker at skabe i Verden – Essay fra Sofie

I denne uge har Transition besøg af Sofie på 15 år. Sofie er praktikant og vil gerne have et indblik i, hvordan vi arbejder med vores cases og strategier indenfor cirkulær økonomi. I slutningen af Sofies forløb vil hun skrive en tekst, der beskriver, hvordan hun tror, fremtidens virksomheder vil se ud.
I dette essay beskriver Sofie, hvor vigtige klimavenlige løsninger, bæredygtighed og genbrug er for fremtiden.

Den forandring jeg ønsker at skabe i Verden
Selvom mange danskere ikke vil indrømme det, eller ikke ved det, er Danmark ikke specielt klimavenlig eller bæredygtig. Selvom vi gør en del, gør vi stadig ikke nok, og vi har ikke et bæredygtigt samfund… Endnu. Det vil jeg gerne være med til at ændre på.
Jeg vil gerne være med til at skabe et bæredygtigt og klimavenligt Danmark, som kan inspirere andre lande. I Danmark har vi økonomien og ressourcerne til at begynde på en grøn omstilling, så vi bliver nødt til at tage noget ansvar.

En af nøglerne til et bæredygtigt samfund er genanvendelse. Vi er langsomt ved at opbruge jordens ressourcer, så vi bliver nødt til at genanvende vores materialer. Næsten alt kan genanvendes, hvis man bare tænker kreativt nok, og hvis man producerer det ordentligt fra starten.
Udover genanvendelse er praktisk- og grønt design en vigtig faktor, for at opnå et klimavenligt samfund. Jeg er meget fascineret af kunst, bygnings- og facilitetsdesign, der er klimavenligt, bæredygtigt og multifunktionelt.
Jeg tror på, at vi kan nå at ændre verden før det er alt for sent, men det skal gøres nu. Det kan ikke længere udskydes. Vi kan allerede se konsekvenserne af vores livsstil i dag i form af flygtninge fra steder, der er blevet ubeboelige og marker, der er blevet ødelagt pga. tørke eller oversvømmelser.

Selvom det er de rigeste lande, der sviner mest, går det mest ud over fattige lande med dårlig infrastruktur, da de ikke kan tilpasse sig klimaforandringerne. Det er overhovedet ikke retfærdigt, så det er på tide at tage ansvar, og begynde på en bæredygtig og klimavenlig omstilling.
Så hvilken forandring ønsker jeg egentlig at skabe i verden?
Jeg vil gerne være med til at skabe en verden, som både er mere bæredygtig og klimavenlig på en måde folk gerne vil leve på. Jeg vil være med til at skabe en verden med grønne løsninger, som ikke går ud over velfærden og økonomien. Det lyder som et meget stort mål, men jeg bliver heldigvis ikke alene om det.
Jeg håber, at et praktikophold hos Transition kan inspirere mig og guide mig i forhold til fremtidig uddannelsesvalg.

Af Sofie Lebeck Frederiksen